Üdvözöljük a Vipcenter.hu webáruházban, a különlegességek világában!

CARAVAGGIO MESTERMŰ: VALÓDI OLAJFESTMÉNY LÁTVÁNYOS SZÍNEKKEL, AZ EREDETI FESTMÉNY ALAPJÁN, 80×67 cm

269.000 Ft

0 review  |  Write a review

 

Látványos, ritka, szép műtárgy

Gyönyörű Caravaggio mestermű,  valódi olajfestmény vásznon:

egyedi hangulatot megörökítő

látványos festmény  igényesnek eladó. 

Önmagáért beszél a látvány, mely  személyek életképének  összetett éjszakai hangulatát adja a szemlélőnek…Lakásának, irodájának műtárgy különlegessége lesz az eredeti minta alapján kézzel készített reprezentatív olajfestmény. Az eredeti antik festmény valósághű kézzel festett másolata.

Méret keret nélkül kb: 80 x 67 cm

Ritkaság és kuriózum, egyedi kivitel,mely akár gyűjteménnyé is kiegészíthető. Termékeim között fellelhetők: Párizs-Velence festmények, antik életképek, történelmi személyek, csendéletek és más különlegességek: porcelánképek, arany-ezüst ritkaságok, szobrok….. stb.

A fotókon szereplő minta és az az alapján készült festmény között értelemszerűen eltérések előfordulhatnak. Szállítási idő vételár beérkezésétől kb 18 nap.

Az Ön által megfigyelt értékes festmény műtárgy aukciója RÖVIDESEN VÉGETÉR!

Az emmauszi (vagy emmausi) tanítványok Jézus két tanítványa az Újtestamentumban, akik Jeruzsálemből hazafelé menet Emmauszba, találkoznak Jézussal és így tanui lesznek feltámadásának.

A történet részletesen csak Lukács evangéliumában olvasható, Márk evangéliuma két versben emlékezik meg róla.

A tanítványok kezdetben nem ismerték fel a hozzájuk csatlakozó vándort, aki szomorúságuk okáról kérdezte őket. Amikor megérkeztek a faluba, már esteledett, ezért marasztalták, hogy töltse ott az éjszakát.

“(30) Amikor az asztalhoz ültek, kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta nekik. (31) Ekkor megnyílt a szemük s felismerték. De eltűnt a szemük elől. (32) “Hát nem lángolt a szívünk – mondták –, amikor beszélt az úton és kifejtette az Írásokat?” (33) Még abban az órában útra keltek, s visszatértek Jeruzsálembe. Ott együtt találták a tizenegyet s társaikat. (34) Azzal fogadták őket, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak. (35) Erre ők is beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel a kenyértöréskor” – írja Lukács.

A bibliai Emmausznak sokan a mai kis arab falut, Qubeibehet tartják, amelynek Szent Üdvözítő plébániáján megemlékezéseket szoktak tartani a történetben szereplő kenyértörésről, amelyet a keresztények a történelem első eukarisztikus csodájának tartanak.

A történet értelmezései[szerkesztés]

Az emmauszi tanítványok története a Biblia egyik gyakran idézett példázata, amely a szentmiséken sokszor a húsvéti időszakban kerül szóba, de tanulságai miatt máskor is.

A történet egyik gyakran idézett mozzanata a tanítványok elkeseredése: Jézus elvesztésében mindannak összeomlását látják, amiben addig hittek és ami jobb jövőt ígért nekik, mert még nem értették Jézus küldetését és nem hitték el, amit már hallottak másoktól: hogy a sírban nem találtak senkit és Jézus feltámadt. A történetnek ez a része a jóban való remény és a remény szétzúzódásának példázata, a történet folytatásával együtt azonban azt jelenti: a reményt nem szabad feladni és az ígéret beteljesül.

A történet másik gyakran kiemelt mozzanata, hogy a tanítványok nem ismerik fel Jézust, aki kezdetben elkendőzi előlük valódi kivoltát, és később, jelekből jönnek rá, hogy aki velük van és visszatért hozzájuk, az maga a Megváltó. [1]

A harmadik lényeges mozzanat a kenyértörés, amely folytatása az utolsó vacsorának és kezdete egy máig ható hagyománynak – a eucharisztia szentségével Krisztus megtalálta a módját annak, hogy örökre azokkal maradjon, akik már azt hinnék, örökre elszakították őket tőle.